Aluminium deuren zijn helemaal hip! Terecht, want ze kennen vele voordelen. Zo zijn ze zeer slijtvast en duurzaam (door de lange levensduur en de mogelijkheid tot kwalitatieve recycling). Aluminium deuren staan tevens bekend om de prachtige open en minimalistische uitstraling. Bovendien heeft aluminium een hoge isolerende waarde, wat bijdraagt aan het energielabel van je woning. Dat de deuren een goede optie zijn, is dus geen geheim. Maar hoe kies je de juiste aluminium deur? Lees nu verder!

Verschillende soorten aluminium deuren

Er zijn verschillende soorten deuren waar je uit kunt kiezen, met elk haar eigen voordelen. Zo zijn er:

Dubbele deuren

Dubbele deuren zijn twee deuren die beide naar dezelfde kant opengaan. Je kunt zowel kiezen voor twee actieve deuren als voor één actieve deur en één passieve deur.

Openslaande deuren

Openslaande deuren zijn dubbele deuren in een kamerbrede muuropening. Dit is perfect voor een mooie overgang naar buiten. In de wintermaanden blijven deze gesloten en in de zomerdagen kun je een vrije doorloop naar buiten creëren.

Draaikiepdeuren

Draaikiepdeuren zijn een praktische toevoeging van aan je woning. Zo kun je deze gebruiken als een soort raam, maar kun je ze ook volledig openen.

Schuifpuien

Een aluminium schuifpui kun je open schuiven in plaats van draaien. Je kunt dit zien als een soort openslaande deuren, alleen nu schuif je de deur open en dicht.

Welke afwerking?

Aluminium deuren zijn zowel in de standaardmaten verkrijgbaar als op maat. Wanneer je een afwijkende maat zoekt kun je dit dus gewoon laten maken. Echter ben je er dan nog niet. Er zijn namelijk veel verschillende kleurafwerkingen mogelijk. Tegenwoordig is een zwarte kleurafwerking erg populair. De deuren worden dan voorzien van een raampartij en worden vaak gecombineerd met een lichte visgraat vloer. Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je de afwerking volledig zelf kiezen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *