Wanneer het tijd is om een nieuw distributiecentrum te bouwen, dan wil je dit natuurlijk zo efficiënt mogelijk doen. Daarom is het belangrijk dat je onderzoek doet naar de beste opties voor het bouwmateriaal, om ervoor te zorgen dat je voldoet aan jouw specifieke benodigdheden. In dit artikel nemen we sandwichpanelen onder de loep, een uitstekende keuze voor de constructie van muren en daken.

Sandwichpanelen in het kort

 Een sandwichpaneel is als het ware een structuur die bestaat uit verschillende lagen, namelijk een kern met een lage dichtheid waaraan elke kant een dunne huidlaag van plaatwerk is toegevoegd. Hierdoor genieten sandwichpanelen van een hoge buigstijfheid, maar een laag materiaalgewicht.

In tegenstelling tot andere bouwmaterialen voor muren en daken, zoals aluminium en kunststof, zijn sandwichpanelen vele malen lichter en beter bestand tegen temperatuurwisselingen. Dit zorgt ervoor dat sandwichpanelen een uitstekende keuze zijn voor het opslaan van goederen die een constante temperatuur vereisen.

De voordelen van sandwichpanelen

Sandwichpanelen hebben hun populariteit te danken aan een hoge thermische isolatie, lange levensduur met minimaal onderhoud, snelle bouwtijd en een eenvoudig bouwproces. Hierdoor zijn sandwichpanelen uitstekend isolatiemateriaal, zodat er kan worden bespaard op de stookkosten.

Bovendien vereisen sandwichpanelen minimale onderhoud na de installatie. In tegenstelling tot conventionele daken, hebben daken gemaakt van sandwichpanelen minder snel last van lekkages en uiteenlopende weersomstandigheden. Sandwichpanelen kunnen gemakkelijk een leven lang mee, mits er jaarlijks aandacht wordt besteed aan periodieke reiniging en bescherming van de coating.

Tenslotte zijn sandwichpanelen heel erg goed bestand tegen brand. Dit maakt sandwichpanelen een van de meest veilige opties voor de bouw van distributiecentra. Wanneer sandwichpanelen worden  blootgesteld aan vuur, breken ze niet af en zijn ze dus niet brandgevoelig. Sommige varianten zijn zelfs in staat om brandwerend te blijven bij temperaturen van maar liefst 1000 graden! Hierdoor wordt de veiligheid verhoogd van zowel het personeel als materieel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *