Bouwstaalmatten

Over het algemeen worden bouwstaalmatten gebruikt in betonnen vloeren en wanden, maar ook prefab elementen kunnen worden voorzien van de matten. De matten zijn in verschillende soorten verkrijgbaar, met ieder soort mat zijn eigen voor en nadelen. Standaardmatten beschikken over een efficiënte laslengte, dit betekent dat de lengte van de lassen aan iedere kant gelijk is. Voor het koppelen van de matten is dit ideaal, dit bespaart extra wapening wat je nodig zou hebben bij het koppelen van de matten. 

Gebogen matten

Lettermatten worden ook wel gebogen bouwstaalmatten genoemd, aan deze matten zijn een aantal interessante voordelen verbonden. Vaak zijn de matten van voordelige materialen gebruikt dus bespaar je er wel kosten mee, maar ook het produceren en de arbeid die je eraan moet besteden is goedkoper. De matten bieden ook comfort omdat de constructeur deze getekend heeft, tevens hoef je niet bang te zijn dat je de matten niet kunt krijgen want het zijn een van de meest gebruikte matten op de markt. Bij specifieke bouwonderdelen worden de matten meestal gebruikt, zoals bijvoorbeeld bij de woningbouw.

Bouwstaalmatten

Gegalvaniseerde matten

De meest duurzame bouwstaalmatten zijn gegalvaniseerde matten, vaak worden ze draadmatten genoemd. Na het lassen van de matten worden ze gegalvaniseerd, voordeel hiervan is dat de matten erg lang meegaan en roest arm zijn. Dit heeft vooral voordelen met weersomstandigheden, daarom worden ze ook gebruikt voor schuttingen in de tuin of andere dingen in de tuin. Een schutting met bijvoorbeeld de gegalvaniseerde matten en groen is een uitstekende oplossing, op deze manier heb je toch privacy en een mooie groene heg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *