Ben je opzoek naar een nieuwe woning, wordt je woning gerenoveerd of laat je een eigen woning bouwen? Een goed dak is dan niet alleen erg belangrijk voor de veiligheid en het woonplezier, maar ook voor de sfeer van het huis. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van rieten daken, tegenwoordig worden alle huizen gebouwd met dakpannen. Maar in hoeverre weet je welk dak het beste past bij de sfeer van jouw huis? Hoe beslis je wat het beste bij jou past, en welke soorten daken zijn er allemaal?

Verschillende soorten daken

Klassieke huizen zoals woonboerderijen en oudere vrijstaande huizen werden vaak gebouwd met een rieten dak. Wanneer een huis een rieten dak heeft brengt dit veel sfeer en straalt het vak ook luxe uit. Wel is het belangrijk om te weten dat deze soort daken veel onderhoud nodig hebben en dat het regelmatig laten controleren hiervan erg belangrijk is.

Nieuwbouw woningen en ook wat oudere woningen worden vaak gebouwd met dakpanelen. Vroeger bestonden deze dakpanelen vaan uit steen, tegenwoordig worden deze vaak gemaakt van aluminium of kunststof. Dit zorgt voor betere isolatie, er zijn veel verschillende designs beschikbaar, en ze gaan tot wel 50 jaar mee.

Vind je het lastig om te kiezen welke soort dakbedekking het beste bij jouw wensen past? Voor advies hierover en voor verschillende soorten daken in Zuid-Holland en omstreken kan je terecht bij dakdekker Den Haag,.

Wat past bij mij?

Wat belangrijk is om een keuze te maken voor welke dakbedekking je kiest heeft dus te maken met verschillende factoren. Onder andere met welke uitstraling je belangrijk vind, of je graag een duurzame optie kiest en of je wil dat het dak voor de langere termijn makkelijk onderhouden kan worden. Denk hier dan ook goed over na bij het kiezen van een dak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *