Op het moment dat iemand alleen moet werken, dan is er geen toezicht meer van de collega’s. Zodra mensen samenwerken, dan is er altijd automatisch ook toezicht. Het mooiste van een dergelijke situatie is dat een werkgever geen extra kosten heeft. Hij of zij hoeft immers geen mensen in te schakelen die toezicht kunnen houden of apparatuur zoals camera en alarmen die de alleen werkende mensen beschermen. Collega’s zijn bijvoorbeeld niet bewust van het toezicht dat ze houden. Dis is meer een bijeffect van samenwerken. Mocht er iets met een collega gebeuren en jij ziet dat, dan onderneem je meteen actie. Het is niet zo dat je die persoon dan aan zijn lot overlaat omdat jij niet bent ingehuurd als toezichthouder. Maar helaas kun je niet altijd van dit automatische ‘collega systeem’ gebruik maken, want soms moet iemand nu eenmaal echt alleenwerken. Het is dan zaak dat je toch de juiste toezichtsystemen implementeert, zodat de alleen werkende persoon veilig zijn of haar werk kan doen. Maar om hele grote, dure en invasieve systemen te implementeren is niet leuk voor jou als werkgever, maar zeker ook niet voor degene die alleen werkt. Het is bijvoorbeeld niet echt comfortabel als iemand de hele dag overal camera’s op zich gericht ziet. Het is fijner voor alle betrokken partijen als je een wat meer subtiele oplossing kunt implementeren. Gelukkig kan dat dankzij de technologie van multibel. multibel is namelijk gemakkelijk te gebruiken via een smartphone. Alleenwerken kan zo mogelijk worden gemaakt door de alleen werkende om de zoveel tijd een soort pushbericht te sturen. Een simpele reactie van de alleen werkende zorgt ervoor dat er geen alarm afgaat en dat men dus weet dat alles goed is. Mocht er wel iets aan de hand zijn, dan kan de persoon in kwestie niet meer reageren op het push bericht en dan gaat er dus wel een alarm af. Dit alles is natuurlijk vrij subtiel en niet invasief. Het kan voor een groot deel actief zijn op de achtergrond, zodat niemand er heel actief mee bezig hoeft. Alleenwerken kan op deze manier veilig gebeuren zonder dat er allerlei grote veranderingen moeten worden doorgevoerd. multibel is uiteraard ook officieel goedgekeurd, dus je mag het ook echt gebruiken voor wanneer je mensen in dienst hebt die alleenwerken. Zodra het gaat om de veiligheid, dan zijn er nogal wat regels mee gemoeid waar je als werkgever aan moet voldoen. Maar multibel voldoet aan de regels en kan dus prima geïmplementeerd worden om alleenwerken veilig te maken. 

Regel alles rondom veilig alleenwerken via multibel.nl

Op de site van multibel.nl kun je meer lezen over de technieken die worden gebruikt om alleenwerken veilig te maken. Mensen werken natuurlijk alleen op verschillende manieren locaties. Dus dat betekent dat je ook verschillende soorten beveiliging moet toepassen. Je leest meer over de verschillende opties op de site van multibel.nl. 

Bekijk de vele opties op de website

Via de site van multibel.nl kun je alvast kijken van welke opties en functies je gebruik kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen gerelateerd aan: 

  • Brand
  • Ontruimingen
  • BHV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *