Volgens het CBS verhuizen Nederlanders gemiddeld zo’n 7 keer in hun leven. Dit komt in de praktijk neer op zo’n 1 keer per 10 jaar. Vaak verhuizen we in onze studententijd net wat meer dan als we bejaard zijn. Maar linksom of rechtsom, al die spullen heb je dus best vaak in je handen. Wel zo handig als dat een beetje makkelijk mee te verhuizen is! 

Begin op tijd 

Het klinkt als een hele simpele tip, maar het is de belangrijkste van allemaal. Want naast inpakken zal je ook veel weggooien of verkopen voordat je verhuist. Het is dus wel handig dat je dit op tijd doet, zodat je ook de juiste verpakkingsmaterialen voor tijdens de verhuizing kan aanschaffen. Het is natuurlijk zonde als je te veel verhuisdozen gaat kopen en je erachter komt dat je de helft van je spullen toch niet mee wilt nemen naar jouw nieuwe locatie. Door op tijd te beginnen vermijd je ook veel stress, maar het zal je waarschijnlijk ook veel geld schelen. Een win-win situatie! 

Vulmateriaal en bescherming

Dit is vaak iets waar veel mensen niet over nadenken. Dus daarom extra goed om het te benoemen. Zorg dat je voldoende vulmateriaal hebt om half legen dozen mee op te vullen. Hierdoor zorg je ervoor dat de inhoud van de doos niet makkelijk kan verschuiven. Noppenfolie of verhuisdekens zijn goede opties om hiervoor te gebruiken. Ook kan je verhuisdekens heel erg goed gebruiken voor de bescherming van je spullen. Gebruik een verhuisdeken om ervoor te zorgen dat je spullen heel en volledig aankomen op de volgende bestemming. Vaak zijn deze dekens gemaakt van wol en katoen. Ook zijn er veel verhuisdekens die gemaakt worden van gerecycled materiaal. Doordat verhuisdekens op een speciale manier geweven zijn gaan ze langer mee en zijn ze extra dik. 

Verhuisdozen bestellen

Naast de bovengenoemde tips, is het natuurlijk onmisbaar om verhuisdozen aan te schaffen. Een verhuisdoos is sterker en steviger dan een simpele kartonnen doos. Je wilt natuurlijk niet dat bij het tillen van je dozen de inhoudt erdoorheen zakt. Daarom is het echt een aanrader om gebruik te maken van verhuisdozen. Een andere handige tip is dan ook om direct verpakkingstape erbij te bestellen, zo zorg je ervoor dat al je dierbare spullen netjes en veilig in de verhuisdoos blijft.

Zit er geen winkel bij jou in de buurt die dit heeft? Geen zorgen tegenwoordige kan je gemakkelijk verpakkingen bestellen op een website. Vaak heb je het de volgende dag al in huis. Wel zo handig als je toch in wat tijdsnood komt. Heel veel succes met jouw verhuizing. Hopelijk heb je wat aan deze tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *