Tegenwoordig gaan de technologische ontwikkelingen als een speer. Met name wanneer we kijken naar de afgelopen 10 tot 15 jaar zijn de ontwikkelingen enorm geweest. Waar eerst vele handelingen nog met de hand uitgevoerd moesten worden, zijn er tegenwoordig veel slimme oplossingen die dit overbodig maken. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie in een magazijn of loods, maar voorkomt ook nog eens gevaarlijke situaties. Eén van de ontwikkelingen die met open armen in ontvangst is genomen door de logistiek is elektrotransport. Elektrotransport heeft ervoor gezorgd dat men veel sneller en efficiënter te werk kan gaan. Ook is het aantal ziektegevallen sterk afgenomen. Maar wat is elektrotransport precies?

Wat is elektrotransport?

We kennen allemaal wel die palletwagens die je met de hand moet oppompen om vervolgens zo de pallet de lucht in te krijgen. Afhankelijk van de producten die op de pallet liggen kan het van de plaats krijgen van een palletwagen behoorlijk wat moeite kosten. Hier is door elektrotransport een enorme verandering in gekomen in de vorm van een elektrotrekker, elektrowagen en een bedmover. Deze oplossingen zijn perfect voor het intern transporteren van goederen en materialen op onder andere pallets. Of het hier nou gaat om grote en zware ladingen of slechts enkele kleine producten. Met de elektrotransport oplossingen is alles mogelijk.

Welke ontwikkelingen zijn er nog meer?

Naast dat elektrotransport de afgelopen jaren enorm gegroeid is, zijn er ook andere gebieden waar serieuze ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Neem bijvoorbeeld de robotica-sector. Grote multinationals zoals Amazon zijn druk bezig met het volledig automatiseren van het magazijn. Hierdoor worden binnenkomende producten direct en snel op de juiste plek geplaatst. Daarnaast gaat het proces van order picking ook een stuk sneller en is het minder foutgevoelig dan bij mensen. En zo zijn er nog tal van ontwikkelingen die de logistieke sector en vele andere sectoren de komende jaren zullen overnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *