Pompwagens maken het leven van vele bedrijfsrunners een stuk makkelijker; niemand hoeft nog onhandig te hannessen of door zijn rug te gaan om een bepaald item op te tillen. Dergelijke klussen zijn namelijk een makkie wanneer je een pompwagen hebt. Maar, zoals je kan zien op djaky.com, zijn er vele verschillende soorten pompwagens. Hoe weet je welke pompwagen je moet uitkiezen?

Type bedrijf

Allereerst is het van belang na te gaan welk soort bedrijf je hebt, in de zin van type producten en de werkomgeving. Palletwagens worden makkelijk gebruikt en komen goed tot hun recht in een droge omgeving met een vlakke vloer die bovendien schoon is. Heb je dus een hobbelige ondergrond of ligt er veel rotzooi of nattigheid op de vloer, dan kan een reguliere palletwagen heel gevaarlijk zijn vanwege het gevaar uit te glijden of weg te rollen. Daarom kun je kiezen voor een andere type palletwagen die meer geschikt is voor vochtige en oneffen werkgrond. Er is zelfs een roestvrijstalen versie verkrijgbaar.

Intensiteit

Een andere belangrijke vraag is hoe vaak je de pompwagen gebruikt. Is dit enkele keren per week, dan voldoet een eenvoudig model vaak wel. Maar als je de pompwagen continue in gebruik hebt, is het nog belangrijker dat deze van hoge kwaliteit is en allerlei handige toepassingen heeft. Ook kan de intensiteit van het gebruik invloed hebben op de keuze voor een handpallet of een elektrische palletwagen.

Afmetingen

Ook belangrijk om op te letten is de grootte van de pallets die jij in je bedrijf hebt. De vorklengte moet hier namelijk op afgestemd worden. De standaardmaat is 115 centimeter, maar voor krappe ruimtes is ook een kortere vork van 80 centimeter verkrijgbaar.
Ook het gewicht van hetgeen getild moet worden speelt mee in de keuze. Het draagvermogen van de palletwagen moet natuurlijk wel genoeg zijn. De draagvermogens van de verschillende palletwagens, zoals te zien op djaky.com, verschillen van 750 tot 2500 kilogram. Bij twijfel is het beter een te zware dan een te lichte uitvoering te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *