Steeds vaker wordt er nagedacht om ons leven nog duurzamer te maken. Dit is namelijk niet alleen voordeliger voor ons als mens, maar het is ook goed voor de planeet. Ook in de scheepvaart wordt er nagedacht om duurzamer te leven. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de manier hoe vissers tegenwoordig te werk gaan op de zee. Ook zie je steeds vaker oplossingen om schepen van duurzame energie te voorzien. In dit artikel zetten we een aantal van deze manieren op een rijtje. 

Elektrische aandrijving

Elektrische aandrijving, ook wel hybride voortstuwing genoemd, brengt een aantal voordelen met zich mee in de scheepsvaart. Het is namelijk niet alleen gunstig voor een bedrijf, maar het is ook gunstig voor de natuur. Er wordt met deze manier van energie opwekken namelijk geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Dat is dus goed voor het milieu, maar het bespaart jou ook in de kosten van brandstof. 

Walstroom

Een andere manier om een schip van duurzame energie te voorzien is door middel van walstroom. Walstroom is een duurzame oplossing voor gemeenten. Met deze stroom kunnen schepen die aanleggen langs de kade worden voorzien van schone energie. 

LNG brandstof

Een ander alternatief om een schip duurzamer te maken is door middel van het gebruik van LNG brandstof. Dit is vloeibaar aardgas waarmee de uitstoot van CO2 enorm veel mee omlaag gaat. Dat is gunstig voor het milieu. Het is niet echt een groene brandstof, maar het is wel minder vervuilend dan bijvoorbeeld stookolie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *