lekdetectie Amsterdam

Het heeft onmiskenbaar voordelen als je woning gedeeltelijk uit platte daken bestaat. Binnenshuis heb je dan namelijk meer ruimte dan met een hellend dak. Een plat dak heeft echter ook een serieus te nemen nadeel: de kans op daklekkage is hiermee een stuk groter. Van platte daken lopen regenwater en vuiligheden namelijk een stuk minder snel en makkelijk weg. Het detecteren van een lek in een plat dak is overigens ook nog niet altijd zo eenvoudig. Dit lek zit namelijk lang niet altijd op de plek waar je sijpelend water opmerkt.

Hoe herken je een daklekkage in een plat dak?

Het herkennen van een daklekkage in een plat dak is op zichzelf niet moeilijk. Het eerste signaal wordt normaal gesproken gevormd door vochtplekken aan het plafond. Als je dit opmerkt, dan weet je dat je in actie zult moeten komen door bijvoorbeeld een lekdetectiebedrijf in te schakelen. Doe je dit niet, dan zullen de problemen zich vroeg of laat verergeren. Het verf of het behang aan de muren kan dan bijvoorbeeld gaan afbladderen en ook kan schimmelvorming ontstaan.

lekdetectie Amsterdam

Mogelijke oorzaken lekkages

We kunnen niet om het feit heen dat platte daken altijd een bepaalde maximale levensduur hebben. Toch zou het uiteraard prettig zijn als je schade en lekkages zo lang mogelijk kunt uitstellen. Om in die opzet te slagen is het essentieel dat je weet hoe lekkages veroorzaakt kunnen worden. Welnu, een vaak voorkomende oorzaak bij platte daken is stilstaand regenwater. Het gewicht van dit water wordt op een gegeven moment te veel. Bij bitumen dakbedekkingen kan het daarentegen ook zijn dat uitdroging tot scheuren en dus lekkages leidt. Tenslotte kunnen voorwerpen of mensen op het dak voor ongewenste beschadigingen zorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *