verzinkbare paal

Afzetpalen zijn je misschien wel bekend. Deze palen worden gebruikt om bepaalde gebieden of eigendommen te blokkeren zodat alleen bevoegden er toegang toe hebben. Als je denkt aan een afzetpaal denk je misschien een verzinkbare paal dat op de weg kan worden geplaatst om ervoor te zorgen dat niemand er langs kan. Zo’n verzinkbare paal is inderdaad ook een afzetpaal. Maar er zijn veel verschillende soorten afzetpalen die je kunt laten plaatsen. Allemaal hebben een eigen functie. Om je inzicht te geven in wat voor palen er beschikbaar zijn en waar deze voor dienen, hebben we ze allemaal voor je op een rij gezet.

verzinkbare paal

De afzetpalen en hun verschillende functies

Er zijn verschillende soorten afzetpalen met allemaal hun eigen functies. Hierbij een aantal voorbeelden:

– Parkeerbeugel

– Afzetpalen met trekband

– afzetpalen als erfafscheiding

Een parkeerbeugel is misschien wel een soort afzetpaal die je bekend is. Dit is een speciale beugel die in de straat kan worden bevestigd en die ervoor zorgt dat een parkeerplek wordt geblokkeerd voor bevoegden. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt wanneer je een parkeerplek voor de deur hebt die aan de openbare weg grenst. Het is dan heel makkelijk voor andere auto’s om jouw parkeerplek te gebruiken terwijl deze eigenlijk voor jouw bestemd is. In sommige gevallen kun je deze parkeerbeugel dan bevestigen, zodat het voor andere weggebruikers niet mogelijk is om hun voertuig op jouw parkeerplek te parkeren.

Een ander voorbeeld van afzetpalen zijn de afzetpalen die voorzien zijn van een trekband. Deze afzetpalen worden vaak gebruikt om wachtrijen te creëren bij een openbare gelegenheid. Ook kan dit worden gebruikt in privéomstandigheden om een pad af te scheiden van een tuin bijvoorbeeld. Meestal worden deze gebruikt in openbare gelegenheden en komen deze ook goed van pas tijdens de corona crisis.

Afzetpalen als erfafscheiding kunnen worden ingezet als een soort tuinhekje. Het zijn simpele palen die je in de grond kunt steken om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld een erf goed afgescheiden is van een openbare weg of van de stoep. Zo is het meteen duidelijk dat het erf van jou is. Deze palen zijn misschien wel de goedkoopste alternatieven voor een erfafscheiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *