Ph meter kopen

Zwemmen geldt voor talrijke mensen als belangrijke hobby of sport. Waar velen echter nauwelijks bij stilstaan is dat er enorm veel onderhoud komt kijken bij het onderhouden van een zwembad. Wanneer er namelijk mensen van het zwemwater gebruik maken verandert de exacte (chemische) samenstelling van het water voortdurend. Dit is minder onschuldig dan je misschien denkt. Als je de verantwoordelijke van een zwembad bent is het dan ook erg belangrijk om bijvoorbeeld op tijd een pH meter te kopen om de zuurgraad van het bad op te meten.

Om deze redenen is het nodig de pH waarde van je zwembad te meten

Het is nodig op de hoogte te zijn van de zuurgraad oftewel de pH waarde van je zwembad. Als deze waarde namelijk te hoog is, dan kan het chloor in je zwembad z’n werk niet goed meer doen. Er zal dan ook meer chloor ‘geconsumeerd’ worden door de zwemmers, hetgeen leidt tot een droge huid en geïrriteerd ogen. Als de pH waarde te laag is wordt het water zuur. Dit kan corrosie aan de structuur van het bad veroorzaken, net als wederom irritatieklachten bij de gebruikers.

Ph meter kopen

Zo verhoog of verlaag je de pH waarde

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het van essentieel je belang is de pH waarde van je zwembad op een verantwoord niveau te krijgen en te houden. Dit dagelijks meten is dan ook iets waar je niet aan ontkomt. Je weet dan tenminste meteen wanneer je in actie moet komen en wat je moet doen. Als de pH waarde te hoog is, dan kun je dit oplossen door een poeder aan het bad toe te voegen met de toepasselijke naam pH minus. Is de zuurgraad daarentegen juist te laag, dan voeg je juist pH plus aan het zwemwater toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *