remschijven peugeot partner

Je kent misschien de term, maar weet niet precies waar ze voor dienen: remschijven. De remschijven van een Peugeot Partner zijn een belangrijk onderdeel van de auto. Het is ook goed om te weten waar ze voor dienen, zelfs wanneer je zelf niet aan de auto wil sleutelen. Het is namelijk goed om de werking van je auto te begrijpen.

Het doel van de remschijven

Remschijven zijn slechts een onderdeel van het volledige remsysteem van een auto. Het remsysteem zorgt ervoor dat de auto kan remmen. Dat gebeurt onder andere met de remschijven maar ook met de remblokken, remklauw, draagarm en wiellagers. Alle onderdelen in het remsysteem werken samen mee aan het tot stilstand brengen van de auto.

Waarom is dat zo belangrijk?

Een auto is een handig voertuig maar ook een erg zwaar voertuig. Het afremmen van een auto kost daarom veel moeite. Het remsysteem van de auto is speciaal ontwikkeld om dat grote gevaarte zo snel mogelijk tot stilstand te brengen. Daarmee kun je natuurlijk ongelukken voorkomen. Als jij voor je iets mis ziet gaan of wanneer je stopt voor een rood licht, dan is het belangrijk dat je niet te lang door rolt wanneer je al op de rem hebt gedrukt. Daarom is dat remsysteem dus zo belangrijk. Hoe meer slijtage er is, hoe langer je remweg is. Een erg lange remweg is niet de bedoeling en kan tot ongelukken leiden. Daarom is het belangrijk dat je remsysteem altijd optimaal functioneert.

Bij de dealer

Wanneer je naar de dealer gaat of bij een garage langs gaat met je auto, dan zullen ze de wagen volledig checken. Dat kan bijvoorbeeld zijn tijdens de APK maar ook als je tussentijds het idee hebt dat er iets niet goed is met de auto. Ze zullen dan ook altijd het remsysteem controleren. Het is namelijk belangrijk dat hier niets mee aan de hand is. Wanneer het remsysteem niet functioneert dan ligt dit in de meeste gevallen aan de remblokken. Deze slijten relatief snel. Het kan echter ook aan de remschijven liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *