bouwhuysch

Wanneer je nog in je tienerjaren zit en de middelbare school aan het afmaken bent kom je op het punt dat je al een erg belangrijke beslissing moet nemen. Dit is namelijk het moment dat je kiest in welke richting je gaat studeren. Akkoord, het is natuurlijk niet zo dat mocht je een verkeerde studie kiezen dit niet meer ongedaan kan worden gemaakt, maar de praktijk wijst ook uit dat veel mensen uiteindelijk een baan krijgen die redelijk tot goed bij de studie aansluit. Het is dus hoe dan ook essentieel dat je goed nadenkt over deze beslissing, zodat de kans zo groot mogelijk is dat je zowel tijdens je studie als in je werkleven het naar je zin gaat hebben. In dit kader is het zeker de moeite waard de civiele techniek eens te onderzoeken. Bestudeer bijvoorbeeld eens wat vacatures in de civiele techniek, dan krijg je er al snel een beter beeld van.

bouwhuysch

De civiele branche biedt je deze voordelen

Mocht je inderdaad besluiten een baan na te streven in de civiele techniek, dan maak je om de volgende redenen een verstandig besluit:

• De civiele techniek is een leerzame sector en zal dat altijd blijven. Dit omdat elk project weer heel anders is en omdat er steeds weer nieuwe (bouw)technieken worden uitgevonden.

• De objecten die worden vervaardigd hebben echt invloed op de levens van mensen. Er valt dus genoeg voldoening te halen!

• Civiele specialisten mogen zich verheugen op een bovenmodaal salaris (nee, dit geldt zeker niet alleen voor ontwerpers).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *