Wil jij je woning renoveren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een aantal dingen voor je opgeschreven die je kan toepassen. Benieuwd? Lees hier 3 tips voor het renoveren van je woning.  

1. Laat een tekening maken 

Voor je gaat renoveren is het belangrijk dat je gaat kijken wat je precies wil. Kijk dus rond en kijk wat je zelf zou willen. Daarna is het belangrijk om er een tekening van te maken om te zien of alles past. Het makkelijkste is om hiervoor een architect in te huren. Tegenwoordig kunnen zij dit zelfs met 3D tekeningen en heb je direct een beeld hoe het moet worden. Zo kun je precies zien wat past en voorkom je dat je onnodig dingen gaat slopen. Je kunt meerdere ontwerpen laten maken en uiteindelijk beslissen wat je het mooiste vindt. Ga dus nooit zomaar aan het verbouwen van je woning beginnen. Laat dit eerst goed uittekenen.  

2. Huur een extern bedrijf in  

Daarna is het belangrijk om te kijken wat je allemaal wil renoveren. Laat je de indeling zo of gaan er ook dingen worden gesloopt. Als er dingen worden gesloopt kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar om problemen te voorkomen kun je er ook voor kiezen om een Sloopbedrijf langs te laten komen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een Draagmuur verwijderen. Zo voorkom je dat je tegen onverwachtse dingen aanloopt, waar je zelf geen raad mee weet. Pak de tekeningen er dus bij en sloop wat nodig is. Mocht je wel zelf gaan slopen teken dit dan goed. Doe het voorzichtig en lees je goed in voordat je ergens aan begint.  

3. Zoek naar inspiratie  

Tussendoor is het natuurlijk ook belangrijk om naar inspiratie te zoeken, voor bijvoorbeeld een nieuwe muurkleur of nieuwe meubels en ook voor de inrichting ervan. Dit doe je ook al vooraf zodat je samen met de architect kan kijken hoe je het uiteindelijk wil hebben, maar het is niet verkeerd om te blijven zoeken naar inspiratie. Je hebt daarna namelijk alle vrijheid voor details en decoratie.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *